Patroon rok met elastische tailleband

Datum van publicatie: 08.04.2019

Histoires de Couture A more sustainable way to create fashion. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.

De elastiek mag niet spannen en je de adem benemen. Deze site maakt gebruik van cookies. Op deze manier is de tailleband ineens netjes afgewerkt om hem straks aan de rok vast te naaien. Gebruik dan een zigzagsteek om de twee uiteinden van de stof in de lengte aan elkaar vast te maken, zodat je als het ware een koker krijgt.

Gebruik een rechte steek rondom de tailleband op ongeveer 6 millimeter afstand van de onderrand van het elastiek.

Maxirokken zijn erg lang en moeten daarom van een patroon rok met elastische tailleband gemaakt worden die wat steviger is zodat de rok goed naar beneden hangt. De zijnaden van de rok die ik heb gerecupereerd van de onafgewerkte jurk waren reeds aan elkaar gestikt en afgewerkt, patroon rok met elastische tailleband.

Draai de rok met vastgepinde elastiek zodanig dat de goede kant van de elastiek nu bovenaan ligt. Waar heb je het patroon gehaald. Bij een maxi rok vind ik een brede tailleband echt gniaal en super vrouwelijk. Ik had nog een lopend naaiproject aan de kant liggen in zachte jersey ml waar ik het einde niet van zag.

Home Over Contact Webshop. E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw. Ruim voorbij de helft van de constructie van de jurk realiseerde ik mij dat de stof eigenlijk niet geschikt was voor dit naaipatroon.
  • Maxi rok met elastische tailleband 16 juli
  • Afhankelijk van je lengte zal dit ergens tussen de tot centimeter zijn. Als je een lockmachine hebt, werk daarmee dan de rand van de stof af zodat dit niet gaat rafelen.

Tutorial : Maxi rok met elastische tailleband

Als je taille dun genoeg is, dan kun je proberen te beginnen met een kussensloop in plaats van stof te kopen in de winkel. De stof is waarschijnlijk wat breder dan de elastieken band, dus speld de stof rondom op gelijkmatige wijze vast.

Vouw de stof doormidden en daarna nog eens doormidden, zodat je vier opgevouwen gedeelten hebt. Laat een gedeelte van ongeveer 10 centimeter open in de buurt van een van de naden zodat je het elastiek erin kunt stoppen. Voor extra stevigheid kan de je elastiek met een tweede rij rekbare steken vaststikken op de rok op 0,2 cm van de eerste stiklijn. Werk anders de randen af met een zigzagsteek. Knip de stof en het elastiek op maat.

  • De bovenste rij rimpelsteken kan je gerust laten zitten, zij zijn verwerkt in de naadtoeslag van de rok en zijn eigenlijk niet zichtbaar.
  • Gebruik een zacht meetlint om de omtrek van het breedste gedeelte van je heupen op te meten, waar je je rok zult dragen.

Leg het papieren patroon op de hoek waar alle lagen stof aan elkaar vastzitten en knip de stof af langs de buitenrand van het papier. Waar heb je het patroon gehaald. Houd het meetlint met je linkerhand vast en gebruik met je rechterhand het potlood in het gat om van de ene naar de andere rand van het papier te draaien, patroon rok met elastische tailleband.

Bij deze donkergrijze jersey ml staat een zwarte tailleband van 8 cm echt prachtig. Vouw 1,3 centimeter van de stof om aan beide lange kanten en gebruik een strijkijzer om de stof plat te strijken zodat je patroon rok met elastische tailleband platte naad krijgt. Afhankelijk van je lengte zal dit ergens tussen de tot centimeter zijn. Zorg ervoor dat je recht blijft naaien zodat je rok een rechte tailleband heeft.

Naai alleen op de plekken tussen de plooien!

Hij moet gewoon in niet-uitgerokken toestand mooi om je taille sluiten. Make a Skirt , Italiano: Je reageert onder je Twitter account. Afhankelijk van de naadwaarde die voor jou comfortabel is, zorg je ervoor dat deze twee rimpellijnen elk aan één kant van de uiteindelijke naad zullen liggen.

Vooraleer patroon rok met elastische tailleband de rok aan de elastiek vaststikken is het handig om eerst de gerimpelde taillerand van de rok te overlocken met de overlock. Gebruik een zigzagsteek om ze weer aan de band vast te maken. Door verder te gaan op deze website, verschil iphone en andere smartphones voor diegene die er niet bij was.

Gebruik zo veel of zo weinig spelden als je nodig hebt om de hele tailleband gelijkmatig te plooien. De elastische tailleband die ik voor deze rok heb gebruikt vind je hier in de shop.

Zorg er wel voor dat je de taille van je pop op de juiste manier opmeet. Naai het elastiek vast aan de rok. Hey Ilse, bedankt voor je reactie!

Je eigen rok maken In dit artikel: Begin aan de tailleband. Waar heb je het patroon gehaald. Knip het patroon en de stof uit. Kies de gewenste lengte voor je rok uit. Helaas, want dit is een werkje dat moet gebeuren in ontspannen ZEN-toestand. Als dit taakje op je to-do lijstje staat, je blog kan geen berichten per e-mail delen, en waar kun je patroon rok met elastische tailleband het beste kopen.

Gebruik dan een rechte steek om de rand aan de rok zelf vast te maken.

Rokken met elastische tailleband (7)

Knip het elastiek af zodat het de lengte van je heupomvang heeft, min 2,5 centimeter als je heupen een omvang hebben van 76 centimeter, dan moet het elastiek 73,5 centimeter lang zijn.

Keer de koker van stof binnenstebuiten zodat je langs de bovenrand van het materiaal kunt werken. Pak het op maat geknipte stuk elastiek en vouw dit doormidden zodat de twee afgeknipte uiteinden op elkaar liggen. Laat ons weten wat je ervan vindt door je opmerkingen hieronder te formuleren.

Vouw de stof doormidden en daarna nog eens doormidden, zodat je vier opgevouwen gedeelten hebt. Daarom moet je de twee uiteinden eerst aan elkaar naaien voordat je het elastiek aan de rok vastmaakt. Schuif het afgeknipte elastiek in de tunnel die je gemaakt hebt.

Goed om te weten:

Comments

  1. Gebruik wanneer je klaar bent een strijkijzer om de naden glad te strijken of eerder als je moeite hebt de stof plat te houden. Leg nu de gerimpelde bovenrand van de rok zó dat de goede kant van de stof op de binnenkant van de elastiek ligt.

Voeg een reactie toe

© 2019 agalnamedal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |