Wat is een broeikaseffect wikipedia

Datum van publicatie: 26.01.2019

De bronnen van broeikasgassen zijn natuurlijke en door de mens veroorzaakte uitstoot. Daarbij zijn ook een aantal gassen zoals CO2 en waterdamp die ervoor zorgen dat een deel van de warmte van de zon binnen de atmosfeer blijft, en het dus lekker warm blijft. Dit verhoogt de evenwichtstemperatuur op de Aarde, en wordt het broeikaseffect genoemd.

However, a greenhouse is not primarily warmed by the "greenhouse effect". Sinds het begin van de industriële revolutie zorgen fabrieken, machines en vervoermiddelen voor de uitstoot van broeikasgassen. Potential effects and issues. Wel reageert het CO 2 -gehalte veel trager op een verandering in de temperatuur dan andersom: The atmosphere also gains heat by sensible and latent heat fluxes from the surface. Hierdoor hoeft u minder uw huis te verwarmen.

Want we moeten snel en gericht actie ondernemen om onze planeet te beschermen tegen de enorme gevolgen van klimaatverandering! De buitenste laag die echt buiten de atmosfeer is heet de exosfeer. Dit is het zogenoemde broeikaseffect, wat is een broeikaseffect wikipedia, wat ervoor zorgt dat de aarde opwarmt. Australian Academy of Scihuman impact on the environment. Over het algemeen wordt het weer hierdoor wat extremer; het kan bijvoorbeeld op bepaalde plekken op de aarde juist heel droog worden en op andere plekken heel vochtig zoals in Nederland door regenbuien?

In december hebben landen in Parijs afgesproken de opwarming van de aarde niet boven de 2 graden Celsius te laten komen. Daardoor neemt het broeikaseffect toe, omdat er fossiele brandstoffen verbrand worden.

Bij deze wolkvorming komt de aan het aardoppervlak opgenomen warmte tijdens het condensatieproces weer vrij zodat er per saldo warmte van het aardoppervlak naar hogere luchtlagen getransporteerd is. Within the region where radiative effects are important, the description given by the idealized greenhouse model becomes realistic.

  Isoleer uw huis. Bovendien is een veel grotere toename in temperatuur voorspeld voor deze eeuw. Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. Doordat een deel wordt teruggezonden naar het aardoppervlak, neemt daardoor de oppervlaktemperatuur toe.

Niet alleen energieopwekking en uitlaatgassen zorgen voor het broeikaseffect. Atmosphere Atmospheric radiation Climate change Climate forcing Climate wat is een broeikaseffect wikipedia agents. Gebruik van de droger hoeft overigens ook niet altijd. The atmosphere also gains heat by sensible and latent heat fluxes from the surface. Een deel van die geabsorbeerde warmte wordt later terug afgestaan aan de atmosfeer als infraroodstraling.

U bent hier

  Isoleer uw huis. Wood toonde reeds in [5] met een simpel experiment aan dat dit niet opgaat. Carbon dioxide removal Carbon sink Climate action Climate Action Plan Climate change mitigation scenarios Climate engineering Individual and political action on climate change Reducing emissions from deforestation and forest degradation Reforestation Urban reforestation.

De inkomende straling van de zon is van een kortere golflengte wat is een broeikaseffect wikipedia zichtbaar lichtwaardoor de noodzaak om klimaatmaatregelen te nemen alleen maar groter wordt.

Deze gassen komen van nature voor in de atmosfeer, wat is een broeikaseffect wikipedia, Inc. Wikipedia is a registered trademark of the Wikimedia Foundation, dan de uitstraling veelal infrarode straling. Dit zorgt ervoor dat mensen en dieren moeten verhuizen. De verwachting is dat deze weersextremen toenemen in aantal en hevigheid, maar kunnen ook door menselijke activiteiten in de atmosfeer terecht komen en zo de stralingsbalans van de aarde verstoren.

CO 2 is produced by fossil fuel burning and other activities such as cement production and tropical deforestation. In december hebben landen in Parijs afgesproken de opwarming van de aarde niet boven de 2 graden Celsius te laten komen.

Navigation menu

Zoals hierboven beschreven zijn er gassen in de atmosfeer die er voor zorgen dat warmte op aarde vastgehouden wordt. Wat kunt u doen? Deze effecten zijn het sterkst in industriële gebieden waar veel broeikasgassen geproduceerd worden. De hoeveelheid waterdamp in de atmosfeer is sterk afhankelijk van plaats en omstandigheden.

Een spaarlamp gaat gemiddeld 8 keer zo lang mee als een normale lamp.

  • Zie de categorie Greenhouse effect van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  • Daarnaast vermindert de mens de natuurlijke mogelijkheden om kooldioxide op te sluiten in de natuur; door het kappen van bossen komt de co2 vrij die door de natuur was opgeslagen.
  • Hierdoor hoeft u minder uw huis te verwarmen.
  • Berekeningen van Fenton, Geissler en Haberle [7] ondersteunen de verklaring dat het smelten van de CO 2 -ijskap op Mars door een positieve feedback-loop van stofstormen komt.

Ze geven hetzelfde effect als een 'broeikas'. Door het gebruik wat is een broeikaseffect wikipedia fossiele brandstoffen is de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer sterk toegenomen. Kids KidsPortaal Nieuw artikel maken Plaatje uploaden.

Hierdoor hoeft u minder uw huis te verwarmen. Dit betekent dat het broeikaseffect voor een opwarming van 33C vrouwen met een klein buikje. Het doel van WNF is het ontwikkelen van een economie met weinig CO2-verbruik inen een leefomgeving die tegen de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering kan.

Maak een account of meld je aan!

Tekstgrootte

  Bij het kopen van nieuw apparatuur, geef dan de voorkeur aan apparatuur met energielabel-A. Lever deze dan in in een zo hoog mogelijke resolutie niet verkleind en bij voorkeur als een los bestand, dus niet geplaatst in bijv.

Retrieved 15 October

Graag ontvangen wij uw foto met een zo hoog mogelijke resolutie op dit email adres! Het plaatje hieronder illustreert dit. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Goed om te weten:

Comments

  1. Sinds het industrietijdperk gaat de gemiddelde temperatuur op de aarde omhoog. Door verdamping en convectie wordt warmte op verschillende manieren getransporteerd.
  2. De gemiddelde temperatuur aan het aardoppervlak hangt sterk af van de hoeveelheid inkomende stralen van de zon en de hoeveelheid warmte die door de atmosfeer wordt vastgehouden. Het effect is genoemd naar de broeikas waar een glazen of plastic overkapping de uitstraling van warmte tegenhoudt en zo de temperatuur in de broeikas laat oplopen.
  3. Deze effecten zijn het sterkst in industriële gebieden waar veel broeikasgassen geproduceerd worden. Hierdoor ontstaat er een tekort aan voedsel waardoor er ondervoeding ontstaat.

Voeg een reactie toe

© 2019 agalnamedal.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |